Wat hebben onze kinderen er in de toekomst aan?
Ik ben me meer bewust van hoe ik met de kinderen omga als ze huilen, of iets niet willen, boos zijn of jengelen. Het lukt zeker niet altijd, maar als ik uit mijn eigen emotie blijf en ze eerst erken, bevestig, en troost loopt het daarna meestal weer lekker. Fijn dat ik nu meer mogelijkheden heb om met de kinderen om te gaan vooral op de hectische, kritische momenten op de dag. Mogelijkheden om de kinderen zelf ideeën en oplossingen aan te laten dragen benutten we nu veel meer en dat is motiverend voor iedereen.

Wat zou ik andere ouders willen meegeven?
Ik vond het erg prettig om eens de tijd te nemen voor mijn rol als opvoeder. Wat doe ik, wat kan ik verbeteren? Veel neem je ongemerkt mee uit je eigen opvoeding, of doe je onbewust. Ik heb nu oa manieren aangereikt gekregen om te kijken naar de behoefte achter het gedrag van onze kinderen. Zodra je die hebt ontdekt en daar even tijd aan besteedt (zonder die behoefte altijd te hoeven vervullen) komt iedereen weer verder. Dan heb je ook prettig en echt contact met de kinderen.

Wat vond ik van Judith als trainer?
Judith is een hele warme trainer die goed luistert en in staat is om in de training op een prettige manier een spiegel voor te houden. Het materiaal en de trainingsruimte zien er superverzorgd uit en alles bij elkaar heel fijn om met haar te werken.